Kuluva viikko meni Teijalla leirillä, joka ei tuntunut yhtään leiriltä. 7. kesäleiri putkeen samalla tallilla, mutta tämän vuoden erosi edeltävistä sillä, että vain tallitytöt olivat leirillä - 6 ihmistä jotka tuntevat kaikki tallin tavat ja hevoset ja viettävät suuren osan vapaa-ajastaan paikalla, ja ovat vieläpä kaikki hyviä kavereita keskenään.. Siitä on hankala leiriä paremmaksi muuttaa!

Mutta leiriltä se ei tosiaankaan tuntunut. Ensinnäkään harvalla leirillä leiriläiset hoitavat kaikki tallityöt ja leirin pitäjä pitää ainoastaan ratsastustunnit. Harvalla leirillä on kisoissa ulkopuolinen tuomari, ja harvalla leirillä leiriläiset ajelevat mopoilla joka päivä uimaan yhden mökille/kylälle ihan omin päin ja käyttävät vapaa-aikansa varsojen/muiden hoidettavien kanssa touhuiluun täysin omatoimisesti. Mutta siis todellakin, oli mahtava leiri, paljon tuli treenattua, kuvia on joku 4000 ja nyt väsyttää niin perkeleesti. =D

Talliorjat rivissä esteille lähdössä, vasemmalta oikealle: Petra+Varda, Jenny+Erró, Sara+Litla-Tinna, Aino(minä)+Holmar, Selina+Barði-Hamar ja Julia+Tígla.

Sää kyllä vähän verotti niin hevosia kuin meitäkin, vaikka aamulla tunnit aloitettiin vähän jälkeen kuuden oli viimeisillä tunneilla +25-30 kentällä suoraan auringon paahteessa ja hikeä virtasi litrakaupalla. Yksi estetunti pidettiin iltapäivällä kentällä ja sitten todettiinkin, että ei kestä, laitettiin maastoesteet metsään ja hypättiin siellä. Issikoiden pomppimisetkin alkoivat sujua entistä paremmin leirin loppuun mennessä (estetykki Tinna tosin nyt vaan laiskotteli kun ei esteet tuntuneet sillä missään). Eniten koko leirillä edistyi Holmar, herra laukkasi lävistäjän (!!!) ja alkoi tajuta hyppimishommaa ja saada jopa aika reilusti itseluottamusta! Minä siis väänsin koulutunnit Tinnalla ja esteet Holmarilla. Alunperin esteponina piti olla itse ihana Baldur, mutta ukkeli keksi, että hei, leirit alkoi taas joten minä lähden lomalle!..venäytti jalkansa siis. Viime vuonna viikkoa ennen leirejä sairaslomalle joka kesti 3kk, on se kyllä taitava poni lintsaamaan töistä.

Litla-Tinna frá Furuvatni, minun leirin koulupouni.

Leirin aikana kerkesin tallitöiden, ratsastustuntien, hevosten kahluutuksen, mopoilun, uimisen, syömisen, koomailun ja kaiken muun lomassa touhuta myös varsojen kanssa, varsinkin rakkaan Bjarkin. Bjarkin emä on edellisessä kirjoituksessa mainittu Harpa frá Ásatúni, joka lähti viikko sitten tallilta toiselle, muutti Reykhestariin puuppolaan toisen siitostamman, Jódisin mukana. Harpaa on ikävä ja sitä ikävää on hyvä purkaa varsan kanssa, Bjarki kun on kopio kaikista Harpan hyvistä ominaisuuksista; rauhallisuudesta, luottamuksesta, kiltteydestä ja asiallisuudesta. Bjarkin isä on helkkarin upea ori Koldimmur frá Alfs, jota en harmikseni ole itse ikinä livenä nähnyt... Mutta kuitenkin, Bjarki on siis viime kesänä Teijalla syntynyt ruunikko oripoika, jonka nimi tarkoittaa pientä karhua ja parempaa nimeä ei olisi voitu keksiä! Bjarki on järkyttävän karvainen (talvikarvasta vieläkin iso osa jäljellä, jouhet paksummat ja pidemmät kuin osalla aikuisista), todella ruskea, ja luonteeltaan kuin pieni, kiltti nallekarhu vaikka kokoa jo löytyykin. 100% herrasmies, kiltein orivarsa jonka olen koskaan nähnyt! Bjarkin voi viedä löysällä narulla ihan mihin tahansa, koskea joka paikkaan ja tässä viikon kuluessa testailin mitä tykkää suun huuhtomisesta letkulla (ruunatessa kuitenkin edessä..), ja ori vain nauttii siitä. Pienestä pitäen tammoihin tottunut Bjarki kävelee aivan täysin asiallisesti entisten tammakavereiden ohitse ja käveli ensimmäiselläkin metsäretkellä vain innoissaan yksin pois kotoa! 

Bjarki frá Furuvatni on rakkaus

Nyt olisi hinkua päästä takaisin tallille (jota joutuu odottamaan jopa huomiseen, yhyy), jatkamaan vääntämistä Tinnalla ja loikkimista Holmarilla ja tietysti halimaan Bjarkia. Huomenna pääsen, ja sitten olenkin pois kotoa 2 viikkoa, ensin 5pv Teijalla, sitten kaverin mukaan tekemään töitä Kokkomäen tallille ja sitten vielä 5pv Teijalla. Kelpaa!

Estepouni Holmar frá Hólmahjáleigu, hyperkiltti ihanuus.

Hyviä talleilupäiviä kaikille, jos on kesäloma, viettäkää se tallilla!