On ollut mukava viikko heppailujen suhteen. Tiistaina kävin Paavolla ilman satulaa maastoilemassa (kännykällä otettu kuva yllä), putte oli vähän pöhkö, mutta niinhän se aina. Sää oli parhaimmasta päästä, oli lämmintä ja aurinkoista (mutta ötököitä ei vielä ollut!). Keskiviikkona ja tänään taas oli kunnon treeniä, Håkan Wahlmanin valmennuksissa päästiin ihan todellakin EGn kanssa töihin! Pääsin totaalisesti eroon vähistä rahoistani, mutta oli se sen arvoista. Heti ensimmäiseksi Hokkus korjasi istuntaani ja selitti miksi vasen puoli ei toimi kunnolla - lonkka jäykkä, vetää pohjetta eteen, täytyy saada taaemmas ja polvi irti satulasta. Pitkään olen yrittänyt keksiä ongelmien syytä, mutta kukaan muu valmentaja ei ole huomannut. Keskiviikkona tunnilla meitä oli yhteensä kolme, tehtiin ihan perustyöskentelyä,  ympyröitä, väistätystä, siitä laukannostoja. EG oli alkuun vetelä, mutta heräili muitten laukkailun myötä mukavasti. Tänään tunti oli jo aamulla eikä meidän lisäksi ollut kuin yksi ratsukko, päästiin vielä paremmin töihin kuin aiemmin. Heppa oli patalaiska paska, toisaalta ehkä hyvä niin koska paremmin minä osaan sitä ratsastaa rauhallisemmaksi kuin energiseksi. Aloitettiin laukkatyöskentelyllä, alkuun ympyrällä ja sitten loivia vastalaukkajuttuja. Sen jälkeen ravissa pohkeenväistöjä, Hokkus totesi, että vaikka heppa jännittyisi ja riehuisi niin parempi vain mennä raippa kädessä koska se ei silloin vänkää niin paljon vastaan enkä joudu tappelemaan sen kanssa. Ihan kivojakin pätkiä tuli muutama, vaikka EG ei tuntunut kovinkaan yhteistyöhaluiselta. Loppuun vielä miniympyrää valmentajan ympärillä niin, että otus joutui kunnolla töihin. Opin tänäänkin todella paljon ja jäi hyvä olo valmennuksista, menen ehdottomasti uudelleen jos vain pääsen. Kuvia ei ole saatavilla koska en saanut ketään patisteltua kuvaamaan, mutta ei voi mitään.

Eilen kävin EGllä käyntimaastossa kiipeilemässä, heppa oli onnessaan ja vähän säpsyi, mutta käyttäytyi kuitenkin suht asiallisesti. Yhden kerran pääsin vähän kokeilemaan maankamaraa kun metrin päästä lähti valtava lintu lentoon ja heppa hyppäsi parin metrin loikan takavasemmalle... Keskittyminen voisi olla kannattavaa niin selässäkin saattaisi pysyä? Pikku naarmulla polvessa selvisin, joten matka jatkui eikä sen suurempia kommelluksia enää sattunut.

Maankamaran tervehtimisestä puheenollen, sitä tuli harrastettua vähän viime viikonloppunakin. :'D Olin Teijalla ja tuli liikuteltua heppoja aika urakalla. Ensin lähdin asiakasryhmän mukaan maastoon Rosalla (mikä meni hienosti, mammutti laukkasi ekaa kertaa maastossa muuttonsa jälkeen ja toimi oikein mainiosti) ja myöhemmin tuli hypättyä Baldurilla kentällä (poni oli vähän yli-innokas ja pöljä, loppuun mahtava mutta alkuun meillä oli vähän erimielisyyksiä suunnasta...) ja lennettyä kertaalleen alas selästä. Sitten Bjarkin kanssa lenkkeilyä ja esteitten pomppimista ja kärryihin tutustumista. Illasta kävin vielä Paronilla pellolla reippailemassa ja huhhuh sitä ponia :D Oli ollut kolme vapaapäivää ja jotenkin sen vain huomasi.. Ensimmäisen viidentoista minuutin ajan poni ei tehnyt mitään  muuta kuin pukittanut, kaksi kertaa onnistui yllättämään minut ja saamaan alas selästä. Loppuun mentiin jo ihan mukavasti eikä ollut enää mitään keskustelua kuinka lujaa ja mihin päin ollaan menossa :P

Torstaina oli muuten ne Ypäjän pääsykokeet! Olin yllättävän rauhallinen, paikan päällä ei ressannut enää ollenkaan. Hyvä olo jäi siitä reissusta. Koko päivähän matkatessa meni, onneksi ei olisi muuta tekemistä ollutkaan. Nyt pitäisi jaksaa tehdä aika paljon kaikkia koulujuttuja, kun niistä selviää ja ensi viikon kokeista niin alkaa kaikki järkevä mitä peruskoulusta on jäljellä olla ohi, jes!